Szücs Gábor (Gauranga Das)


14457421_1644962175834665_4448027335824713320_n

1971. január 9-én születtem Budapesten, ahol jelenleg is élek két gyermekemmel és feleségemmel, Szücs Orsival. Az Atma Center jógastúdiók vezetője vagyok, illetve kettlebell sport személyi edzéseket tartok a BSK Crossfightban.

Tizenhét éves koromban került a kezembe az első jógakönyv, amit jó egy éves ászana- és pránájáma-gyakorlás követett. A jóga alapjaiban forgatta fel az életemet: addigi ateisztikus világszemléletemből hirtelen az Istenkeresés útjára léptem, és végül a Krisna-tudatnál kötöttem ki. Ez tulajdonképpen egy szellemi jóga-ösvény, a Bhakti, vagyis az odaadás jógája. A Krisna-hívők életmód-szabályai nagyon hasonlóak a jóga előírásaihoz, és napi két óra mantra-meditáció a fő lelki gyakorlatuk. 1990-ben lettem Krisna-hívő szerzetes, majd lelkész, végül családos pap. Mindig is érdekelt, hogy miképpen lehetne enyhíteni az emberek szenvedését, és megtanítani őket a boldog, teljes életre. Ezért éveken keresztül tanultam és alkalmaztam a természetgyógyászatot, bioenergetikát, és az ájurvédát.

A jóga azonban 2003 környékén ismét visszatért az életembe, mert a lelki fejlődés mellett szükségét éreztem annak is, hogy a testemet egészségesen tartsam. Így mintegy tíz éve része az életemnek a napi rendszeres ászana-gyakorlás, amit indiai látogatásaim során több mester vezetése alatt sajátítottam el. 2007-ben elkezdtem oktatni mindazt, amit mestereimtől kaptam, és ami az évek tapasztalatai során kikristályosodott bennem. Először Agni-jóga órákat tartottam az Atma Centerben, melynek egyben alapítója is vagyok, majd elkezdtem a Hot Ashtanga oktatását, ami gyakorlásom lényegi részét is képezi. Elméleti tudásomat és gyakorlati tapasztalataimat mindenkivel szívesen megosztom az órákon, workshopokon, elvonulásokon, és a hotashtanga.com jógablogban.

A jóga mellett mindig is része volt életemnek a sport. Általános iskolás koromban az Újpesti Dózsa vívó szakosztályában edzettem, szabadidőmben futottam, úsztam, súlyzóztam. 2006 körül a jóga mellett ismét visszatért az életembe a rendszeres futás, saját testsúlyos edzés (Street Workout, Calisthenics), majd 2013-ben a Thaibox is. Kétszer jártam kint thaiföldi edzőtáborban is, majd 2013-ban, miután az egyik küzdelem során eltörtem az alkaromat, végleg szögre akasztottam a boxkesztyűt. Rehabilitáció gyanánt megismerkedtem a kettlebell-gyakorlatokkal, először a Strongfirst, majd a Spartan Girja rendszere alapján is. 2015-ben kezdtem el versenyezni, eddigi legjelentősebb eredményem második helyezés 2×24 kg biathlonban 2016-ban, az IGSF Kettlebell Világbajnokságon, Torinóban. Edzőm, Barcsik László vezetése alatt készülök a versenyekre.

Kettlebell sport személyi edzéseimet minden hétköznap reggel 7-től tartom a BSK Crossfightban, valamint jógaórákat tartok az Atma Centerben  Mindenkit szeretettel várok a jógaóráimon, illetve személyi edzésen.

Képzések

 • 1999 – Természetgyógyászat szakvizsga, egészségügyi modul (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
 • 2000 – Bioenergetika szakvizsga (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet)
 • 2001-2005 – Vaisnava teológia (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
 • 2010 – Yoga Teacher Training Seminar (Dev Kapil)
 • 2011 – Aura Yoga Vinyasa Teacher Training
 • 2011 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
 • 2008-2012 – Vaisnava jógamester (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola)
 • 2013 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
 • 2014 – OKJ Sportoktató képzés (Testépítés-fitnesz szakirány)
 • 2015 – Spartan Kettlebell (Girja) oktatói képzés (IWI – Bánkuti Gabriella és Antti Nurmi)
 • 2016 – Ketacademy Level 2 Kettlebell Sport Instruktor képzés és vizsga (Denis Vasilev)