Jakab Sándor


srd-profil

Jakab Sándor (Sundara-rupa dasa)

1973. augusztus 24-én születtem Miskolcon. Számítógépes tördelő, grafikusként a Lalita Kft-ben dolgozom, valamint kettlebell sport személyi edzéseket tartok a BSK Crossfightban. Feleségemmel Budapesten élek.

Általános és középiskolás koromban a kosárlabdázás mellett Kyokushin karatézni jártam, valamint a garázsunkban berendezett edzőteremben végeztem saját testsúlyos és súlyzós edzéseket barátaimmal. Középiskola után számítógépes alap és programozói tanfolyamokat végeztem el, majd 93-tól szerzetesként éltem a budapesti Hare Krisna templomban, ahol már kezdetektől fogva könyveket, magazinokat és egyéb kiadványok szerkesztésével foglalkoztam. Ebben az időben nem sportoltam, de miután a számítógép előtti üléssel úgymond együttjáró derékfájdalom nálam is jelentkezett, s a fordító és lektor kollégáimnál jelentkező gerincsérv és egyéb, az inaktív életmód miatt felmerülő betegségek figyelmeztettek arra, hogyha nem kezdek el rendszeresen edzeni, akkor csak testi nehézségek árán tudom folytatni a munkámat, ami igazából megelőzhető lenne mozgással.

2010-ben elkezdtem látogatni az Atma Center jógaóráit, valamint Ferge László 4. danos aikido mester edzésein vettem részt. 2015 nyarán sikeres első danos vizsgát tettem. Ugyanebben az évben, májusban ismerkedtem meg a Kettlebell sporttal, melyet Szücs Gábor vezetése alatt gyakorlok. A kettlebell edzések kiegészítik, s nagyon jó erő-állóképességet adnak (nekem) az aikidohoz is, de persze más sportokhoz is.

Kettlebell versenyeken amatőr kategóriában, azaz 24kg-os súllyokkal dolgozom, biathlonban (10 perc lökés két golyóval, majd 10 perc szakítás egy golyóval, egy kézváltással). 2016 őszén a kiskunhalasi Magyar Bajnoskságon értem el első helyezést, majd októberben részt vettem az IGSF Kettlebell Világbajnokságon, ahol szintén sikerült aranyérmet szereznem. Novemberben pedig Kecskeméten rendezett nemzetközi bajnokságon lettem megint első a kategóriámban.

Képzéseim:

– 2016 – OKJ Sportoktató képzés (Testépítés-fitnesz szakirány)

– 2016 – Ketacademy Level 2 Kettlebell Sport Instruktor képzés és vizsga (Denis Vasilev)

Támogatás a 2017-es szöuli világbajnokságra